• Ons meer bij Rumian
    Ons meer bij Rumian

17-10-2018 deelnemer conferentie Welski Natuurpark

Op 17 oktober 2018 vond de Welski Natuurpark conferentie plaats met als titel "Natuurlijke waarden als een factor in de ontwikkeling van het toerisme".

De conferentie hoort bij het project met de titel: "Verhogen van de standaard van technische basis en uitrusting voor landschapsparken in het provincie Ermland-Mazurië". Taken uitgevoerd in het kader van het project zijn van toepassing op alle landschapspakketten van de provincie Ermland-Mazurië, waarvan de reikwijdte onder andere is bouw van een nieuwe toeristische infrastructuur ( bezoekerscentra en uitkijktorens) en modernisering van toeristische routes.

De conferentie besprak ook de mogelijkheden van het gebruik van natuurlijke omstandigheden door de toeristische sector, het was een gelegenheid om veel vertegenwoordigers van deze toeristische sector uit het Welski Park te ontmoeten.

De vergadering werd bijgewoond door onder andere de vertegenwoordiger van het bureau van de maarschalk van de provincie Ermland-Mazurië Mevrouw Małgorzata Domurad. De adjunct-directeur van het ministerie van milieubescherming, die de details van de conferentie heeft geïntroduceerd. Spreker was ook mevrouw Agata Moździerz - directeur van het regionaal directoraat voor milieubescherming in Olsztyn en mevrouw Ewa Paturej - decaan van de faculteit omgevingswetenschappen van de universiteit van Ermland en Mazury.

We willen de onderzoekers van ons park bedanken: mevrouw Izabela Jablońska-Barna en de heer Mirosław Grzybowski voor het presenteren van de plannen. Na het college-gedeelte vond een veldgedeelte plaats waarin we naar het natuurpark Piekiełko gingen, waar we een kort didactisch pad volgden.