Bezienswaardigheden

Hieronder geven wij u informatie over bezienswaardigheden in onze omgeving. Wij kunnen voor u reserveren en het is mogelijk dat er een gids met u mee gaat om u te begeleiden.

 • Kano varen over de WELL

 • Slagveld bij Grunwald uit 1410

 • Bezoek de kruisridders in Malbork

 • Met de boot over het Ostroda-Elblag kanaal

  Op een afstand van circa 30 kilometer bevindt zich het uniek Otroda-Elblag kanaal.

   Dit kanaal is tussen 1848 en 1876 gebouwd, naar een ontwerp van de Nederlander Georg Jacob Steenke en is zo’n 159 km lang. Het kanaal loopt voor een groot deel door bos en moet enorme hoogteverschillen overbruggen. Hiervoor hebben ze een systeem gemaakt waarmee de boten over land worden vervoerd doormiddel van trolly’s over rails.

  Boottocht van 11 uur over het unieke Ostroda-Elblag kanaal. Er is een winkel aan boord en rond 15.00 uur krijgt u een warme maaltijd.

  Na afloop wordt u van Elblag terug gebracht met de bus naar het startpunt.

 • Openluchtmuseum Olsztynek

  Op een afstand van 25 kilometer bevindt zich het Museum van Volksbouwkunst, een van de grootste openluchtmusea in Polen, aangelegd in 1938. De eerste expositie bestond uit kopieën van houten huizen overgebracht uit Koningsberg (Kaliningrad).

 • "Wolvenschans” – Hitler’s kwartier

  Op 2 uur rijden van Dabrowno ligt Hitlers kwartie " de Wolvenschans"

   

  De zetel van Hitler in Gierłoż, de zgn. Wolvenschans, is een van de meest sombere plaatsen in de regio. Het trekt echter toeristen door zijn legende en zijn zwaarmoedige sfeer. Op het terrein.........

 • Tannenberg monument bij Olsztynek

  In 1914, toen het keizerlijke Duitse leger door de oprukkende tsaristische legermacht in de pan gehakt dreigde te worden en zich hier achter de meren en moerassen terugtrok. Met een snelle omsingeling per trein lukte het von Hindenburg op het nippertie om de Russische overmacht tegen te houden