• Heerlijk wandelen
  Heerlijk wandelen
 • Basia voor de kar
  Basia voor de kar
 • overnachten aan het meer
  overnachten aan het meer
 • Koken in het veld
  Koken in het veld
 • boodschappen in het dorp
  boodschappen in het dorp
 • sprookjesmeer bij Tatania
  sprookjesmeer bij Tatania
 • prachtige landschappen
  prachtige landschappen

HUIFKARTOCHT in Polen

Van mei t/m november kunt u een huifkar huren en daarmee zelf op pad gaan. De kar wordt getrokken door een Poolse koudbloed, een rustig, vriendelijk paard, geschikt voor onervaren menners.

De wagen zelf is modern en licht en eenvoudig ingericht. Twee volwassenen en twee kinderen personen kunnen erin overnachten. U moet zelf slaapspullen en een koelbox meenemen.. Verder is alles aanwezig voor zelfverzorging:  een tweepitsgasstel, een barbecue en keukengerei.


De overnachtingen zijn soms bij een boerderij waar u, tegen een kleine vergoeding, van het sanitair gebruik kunt maken. Ook kunt u op deze adressen ontbijt en avondeten kopen.


Na aankomst op zaterdag maken we kennis met het paard en de wagen. U verblijft de eerste nacht al in de huifkar of de bijbehorende tent achter op het erf. Zondag leren we het inspannen, krijgen les in het mennen en maken een tochtje in de omgeving. Maandag gaat de echte tocht van start.


U krijgt ingetekende stafkaarten mee en een Nederlandstalige routebeschrijving. Eenmaal per dag komt er iemand van de organisatie langs om eventueel assistentie te verlenen en u de koelelementen voor de koelbox te brengen. Onderweg komt u regelmatig een meer tegen waar u kunt zwemmen en vissen. De route gaat hoofdzakelijk over zandpaden, af en toe moet een asfaltweg overgestoken worden. Dat maakt de tocht ook voor onervaren menners aantrekkelijk.

Kinderen kunnen speelgoed en fietsen meenemen, het is zelfs mogelijk uw hond mee te nemen.


 

Kosten overnachtingen bij boer of pensionnetje:

 

- plek voor het paard op een weiland

- ruimte voor de huifkar

- gebruik van sanitair

- op enkele adressen kunt u ontbijt of avondeten bestellen

 

Prijs zl 100 per nacht, per huifkar ! ( circa € 22,00 )

 

Dit bedrag moet u zelf bij de boer contant afrekenen.

 

Route:

 

Maandag:

We vertrekken  vanaf Debien naar het meer bij Rybno, de afstand is circa 10 km.. Hier staat u op ons veldje aan het meer, standje op loopafstand en geen sanitair. Hier hoeft u dan ook niet te betalen Deze route rij ik met u mee om de puntje op de i te zetten.

https://goo.gl/maps/h7Moe7zycoQ2


 

Dinsdag:

We hebben een eenvoudige route van circa 10 km naar de boerderij van mevrouw Ewa, hier staat u vlak bij haar vakantie huisje en kunt u gebruik maken van het sanitair, keuken en de barbeque in de tuin. Prachtige plek om te wandelen enom wild te spotten. Ewa kan heerlijk koken en hier kunt u ontbijt en de avondmaaltijd bestellen die zij serveert in de Orangerie.

https://goo.gl/maps/hsCSXP5tZbU2


Woensdag:

Deze tocht is circa 17 km en daar doen we ongeveer 4 uur over. We staan dan bij Tatiana bij de vervallen watermolen, rondom het erf lopen paarden, schapen, eenden en ganzen. In het ooievaarsnest zitten elk jaar 5 jongen. Het is hier een unieke plek, maar er is geen sanitair.

https://goo.gl/maps/GymhBFiQS4o


Donderdag:

De route naar Grunwald heeft een lengte van circa 15 km en we verblijven daar op steenworp afstand van het slagveld van Grunwald. We verblijven op een mini camping met goed sanitair. Op loopafstand hebben we een winkeltje en een restaurant.

https://goo.gl/maps/pFedVhxuk652

 

Vrijdag:

Vandaag staan we aan het meer bij Stare Miasto, lekker aan het strand en hier kan men met het paard gaan zwemmen. Vlakbij het stand loopt een kudde paarden van ruim 50 stuks. Deze dag is de afstand ruim 12 km.

https://goo.gl/maps/BYMvauE1VgT2

 

Zaterdag:

We gaan in 3 uur richting de boerderij in Debien. Het is de bedoeling dat je voor 12 uur terug bent.

https://goo.gl/maps/6Mw4FPAqaCG2