WELSKI PARK

 

Het ruim 20.000 ha. park, in 1995 opgericht, ligt rond het riviertje de Well. Het doel is om dit unieke natuurgebied te beschermen. Het gebied wordt gekenmerkt door afwisselend glacial terrein de prachtige heuvels bedekt met bossen, velden en weiden. Hierdoor stroomt het riviertje de Well.Het meest aantrekkelijk is de vallei die rondom het riviertje te vinden is in de talrijke bochten. Dankzij de kleine tussenkomst van de mens in dit gebied en de eigenschappen van het landschap maakt dit een uniek gebied in Europa.

Het park bestaat uit 13 grote meren van verschillende grootte en diepte, een groot aantal poelen en visvijvers. De grootste visvijver is een complex van 50 ha. De bossen bedekken meer dan 1/3 van het Welski Park.  Gedomineerd door naald- en gemengde  bossen. In de vallei moeras met moerasberk, elsen en wilgen. In het Welski Park kunnen we ook Natura 2000 reservaten vinden.

 

Wij wonen ook in dit park en de huifkarroute gaat ook gedeeltelijk door dit unieke natuurpark. Met respect voor de natuur staan we op de mooiste plekjes. Ook is het mogelijk om in het Welski Park te wandelen, fietsen en te kanoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links:

Kaart van het Welski Park

http://parkikrajobrazowewarmiimazur.pl/upload/browser/Welski%20PK%20agfa_2.pdf

 

Website van het Welski Park

http://parkikrajobrazowewarmiimazur.pl/home.html